Indretning af børneværelset - 6 tips til at skabe det hyggeligste lille værelse

Står du og skal til at indrette dit barns første værelse? Et børneværelse er måske en af de vigtigste rum, som du kommer til at indrette i dit liv. Børneværelset skal være et sted, hvor den lille kan føle sig tryg og glad. Der skal både være plads til leg, hygge og naturligvis skal det også være et sted, hvor den lille kan falde til ro igen efter en lang dag og få sin nattesøvn. 

Børneværelsets vigtigste funktion er, at det kan opfordre til leg. Små børn går mere op i, at der er rigeligt med gulvplads til at sprede LEGO klodser på, end de går op i designermøbler. Et børneværelse skal altså dække barnets behov og ikke dine egne. Selvom du gerne vil have et pænt og ryddeligt hjem med møbler i pastelfarver, så skal du ikke rykke din egen indretningsstil ind på barnets værelse.

Små børn er ikke født med den største indretningssans, derfor er det din opgave at indrette det perfekte børneværelse, som din lille guldklump vil elske. I denne artikel får du en masse gode tips, som kan inspirere dig til at skabe det hyggeligste lille værelse. 

1. Sørg for at børneværelset har masser af gulvplads

Størstedelen af barnets verden foregår nede på gulvet. Det er her, at man tumler, leger, tegner og læser. Et børneværelse skal helst ikke være fyldt op med alt for mange møbler, for så kan man ikke sprede sine legesager ud på gulvet. Når du indretter børneværelset, så sørg for at senge, stole og skrivebord er placeret op af væggene, så gulvet efterlades fuldkommen frit. Det er også en god ide at lægge et stort blødt tæppe på gulvet, så barnet har noget rart at sidde på. 

2. Køb flotte møbler i børnestørrelse

Selvom det meste af dagen foregår på gulvet, så kan det også være, at den lille vil sidde lidt i en lænestol eller tegne ved et skrivebord. På barnets første børneværelse, så skal du indrette med børnemøbler, som er nemme for barnet at bruge selvstændigt. Det betyder altså, at du skal ud og lede efter møbler i miniature størrelse. Når barnet bliver større, så kan du skifte dem ud igen.

3. Indret værelset med opbevaringskasser

De bedste lege er dem, hvor man får lov til at sprede alle Barbiedukker, biler og byggeklodser udover hele gulvet, så man rigtig kan muntre sig. Når dagen er omme, og man skal til at falde til ro, så skal børneværelset også gerne se pænt og ryddeligt ud igen. Det er en god ide, allerede fra en tidlig alder, at lære små børn at rydde op efter sig selv - derfor er opbevaringskasser til legetøjet et must. Opbevaringskasser kan for eksempel rulles under sengen, så de ikke optager plads på værelset.

4. Husk at tænke over belysningen

Lys og lamper er en vigtig komponent på børneværelser. For eksempel er det vigtig, at børneværelset er lyst ordentlig op, så barnet kan se, hvad de laver. Det er også vigtigt, at der er lidt hyggebelysning og måske også en natlampe, hvis barnet ikke bryder sig om at sove i mørke.

Børneværelset skal gerne indrettes med 2-3 forskellige lamper til forskellige formål. Det kan for eksempel være en loftslampe, som lyser gulvet op, når man sidder og leger. En natbordslampe til når man får læst godnat historie. Og et lille natlys til når man skal sove. Du kan finde flotte lamper der ikke koster så meget, som nemt kan skiftes ud igen, når barnet vokser sig større og har andre behov. 

5. Udstil yndlingslegetøjet på hylder

Alle børn har noget legetøj, som de synes er det fedeste. I stedet for at gemme yndlingslegetøjet ned i opbevaringskasserne, så sæt nogle hylder eller en reol op, hvor det fedeste legetøj er på display. Barnet vil elske at kunne sidde og betragte deres yndlingssager, og så er de også hurtige at finde frem, når de gerne vil lege med dem igen.

6. Inviter børnene med i indretningen

Selv små børn kan godt have holdninger til, hvordan deres værelse skal se ud. Husk at inddrage den lille i beslutningerne, så de føler at værelset bliver deres eget. Det kan for eksempel være, at lade dem vælge et par pyntepuder, et sengesæt, et gulvtæppe, en lavalampe eller noget helt andet. Selv helt små børn kan godt udvise begejstring for, hvad de synes kunne se fedt ud på deres værelse. Derfor er det vigtig at de små inviteres med til indretningen af værelset, så det bliver et sted, hvor de har lyst til at opholde sig.

Menu
Top